Rob Segaar – Life Coach, Personal Trainer en Voedingscoach

Net als iedereen kun je van die momenten hebben waarop je je niet oké voelt. Je zit niet lekker in je vel en je bent niet in balans. Meestal blijft het bij een moment, maar je kunt er ook steeds vaker tegenaan gaan lopen. Daarnaast leggen we allemaal de lat hoog voor onszelf en het tempo in de maatschappij doet hier vaak nog een schepje bovenop. Er wordt veel van ons gevraagd en we vragen ook veel van onszelf.

Persoonlijke groei vraagt om keuzes!

Als we hier verder op inzoomen, zien we dat we in het leven vaak geen keuzes maken, maar besluiten. Een besluit neem je vaak op basis van wat er door je omgeving van je wordt verwacht. Een besluit neem je met je verstand.

Een keuze daarentegen komt juist meer van binnenuit. Een keuze komt vanuit je gevoel of eigenlijk nog dieper, namelijk vanuit wie jij écht bent. Maak je een keuze, dan kies je voor jezelf en niet voor je omgeving. Een keuze komt vanuit je intrinsieke motivatie en is veel duurzamer. Als je in staat bent om je eigen keuzes te maken, ga je beter in je vel zitten en voel je je meer in balans. Persoonlijke groei vraagt om keuzes. Jouw keuzes zitten echter vaak diep verstopt en om die te achterhalen is het van belang om in jezelf op zoek te gaan. Voor veel mensen is dit echter een lastige zoektocht.

Herken je jezelf?

Resoneert bovenstaande bij je? Ik kan je helpen bij je zoektocht! Ik kan je namelijk in staat stellen om dieper naar jezelf te kijken en op zoek te gaan naar wat voor jou nu echt belangrijk is, naar jouw keuzes en jouw antwoorden. Hoe? Door scherp te luisteren naar jouw woorden en samen de diepere lagen te onderzoeken, zowel op mentaal vlak als op emotioneel vlak.

Als life coach creëer ik een veilige omgeving voor je. Een omgeving waarin ik je erkenning geef voor jouw autonomie, voor jouw zijn. Een omgeving waarin jij tot je recht komt. Ik stimuleer je om jouw doelen helder te krijgen en ze te behalen.

Als life coach heb ik geen oordeel over waar je bent of waar je naartoe wil en ik adviseer je niet. Het gaat erom dat jij achterhaalt wie jij wil zijn, want dan pas kun je echt jouw keuzes maken. Ik ben jouw klankbord en vertrouwenspersoon.

Niet zweverig, wel met compassie

Als life coach zoek ik met jou naar de rust en balans om met jezelf aan de slag te gaan. Het is heel goed om hiervoor de tijd te nemen en jezelf de ruimte te gunnen om een life coaching traject aan te gaan. Ja, dat is zeker spannend! Als je de stap echter eenmaal zet, zul je ervaren dat je echt verder komt. En weet dat het ook fun zal zijn. Bij mij doen we het op een hele ‘down to earth’ manier, niet zweverig of vaag, maar wel met compassie. Jezelf beter leren kennen kan je zoveel brengen, het zal je enorme voldoening geven!

Wat heb je ervoor nodig? Niets meer dan het vertrouwen in jezelf dat je jouw antwoorden omtrent je vraagstukken met je meedraagt. Het vertrouwen dat je het eigenlijk best wel weet, maar je kan er gewoon even niet bij.

In mijn coaching praktijk komt mijn ervaring vanuit het bedrijfsleven en mijn persoonlijke betrokkenheid goed van pas. Door mijn levenservaring ben ik als life coach goed in staat mensen te begeleiden bij het vinden van hun waarheden en antwoorden op levensvragen, hoe uiteenlopend ze ook zijn (privé, werk, seksualiteit, relaties, stress en burn-out, balans in je leven, innerlijke rust, gezondheid). Ik ben een sterke vragensteller en ik benader de wereld vanuit een analytisch en pragmatisch perspectief, in heldere en concrete taal.

Wil je daarnaast ook werken aan je fysieke conditie, dan kunnen we samen aan de slag met life coaching en personal training. Ik ben namelijk tevens gespecialiseerd als personal trainer.

Als Life Coach help ik je:

 • Om je balans tussen werk en privé te verbeteren.
 • Gevoelens van stress en overspannenheid te verminderen.
 • Bij het maken van belangrijke keuzes met betrekking tot bijvoorbeeld werk of privéleven.
 • Meer uit je leven te halen als je het gevoel hebt dat je vast zit.
 • Iets te doen aan je onrust, onzekerheid, twijfels.
 • Om de relatie(s) met anderen beter te begrijpen en daar stabiliteit in te creëren.
 • Om jezelf beter te leren kennen onder andere door het toepassen van de sub-analyse techniek, waardoor je achterhaalt wie je werkelijk bent en waardoor je jezelf beter zult begrijpen.
Rob Segaar life coach tafel

Als Life Coach bied ik je:

 • Een onafhankelijk klankbord.
 • Een veilige omgeving om te praten over jouw doelen.
 • De ruimte om hardop te denken over jouw keuzes en niet over wat anderen van je verwachten.
 • Volledige discretie zodat je helemaal vrij en open kunt praten; ik coach volgens de ethische code van het ICF en conformeer mij daarmee aan strikte vertrouwelijkheid.

Algemeen:

 • Altijd een gratis oriëntatiegesprek.
 • Vaak al binnen twee weken starten.
 • Soms kan 1 sessie al heel verhelderend zijn en jou je antwoorden opleveren.
 • De sessies vinden plaats bij mij thuis (Amsterdam Oud-West), maar het kan ook per videoverbinding.
 • Ik coach één op één, zowel individuele/privé cliënten als bedrijfsmanagers.
 • Ik coach zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Mocht je een cliënt van mij telefonisch willen spreken als referent, dan kan ik dat voor je regelen.
 • Een life coaching traject is soms aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen belastingadviseur. Soms wordt het ook vergoed door de werkgever. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door zorgverzekeraars.

Mijn achtergrond en opleidingen:

 • Gedurende 30 jaar diverse leidinggevende management functies in het internationale bedrijfsleven.
 • Life Coach: MMS-gecertificeerd door Cherie Carter-Scott, getraind op PPC-niveau en aangesloten bij de toonaangevende Internationale Coach Federatie (ICF).
 • Personal trainer: gecertificeerd Fit!vakA & Fit!vakB.
 • Voedingscoach: gecertificeerd Precision Nutrition L1.
 • Bachelors RHSTL.

Kosten life coaching (incl. btw)*:

 • Een oriëntatiegesprek is vrijblijvend en altijd gratis
 • Een life coach sessie van 1,5 uur kost € 150
 • Boek je vier sessies dan kost het € 135 per sessie (totaal € 540)

Naast life coach ben ik tevens gespecialiseerd als personal trainer. Zie voor meer informatie op mijn personal trainer pagina.

Programma’s life coaching & personal training

Kies voor een gecombineerde aanpak en werk gelijktijdig aan je fysieke en mentale conditie voor het beste resultaat. Reset jezelf in één, twee of drie maanden en combineer personal training met life coaching.

Kosten pakketten life coaching & personal training (incl. btw)*:

 • Kennismakingspakket: 3x personal training en 1x life coaching € 300 (niet leden € 330)
 • Pakket 1: 4x personal training en 2x life coaching € 580
 • Pakket 2: 10x personal training en 4x life coaching € 1215

*Als het life coach traject wordt vergoed door jouw werkgever, dan gelden hogere tarieven.
**Prijzen zijn exclusief lidmaatschap van Fresh Fitness

“Rob heeft mij laten zien dat door net even op een andere manier naar jezelf te kijken, je heel veel over jezelf kan leren. Rob is een hele goede motivator, hij vindt de pure kracht in jou zodat je alles uit jezelf kunt halen. De gesprekken voelen heel vertrouwd, professioneel, meelevend en doelgericht.”

Lars
Ontwerper in de grond-, weg- en waterbouw

“Rob is een geweldige personal trainer en life coach. Na een ongeluk en lange revalidatie was ik veel te zwaar geworden en weinig mobiel. Door met hem te trainen heb ik met de beperkingen leren omgaan en overwonnen. Ik heb nu weer het sterke en soepele lichaam van 10 jaar geleden. Ook heeft Rob mij uitstekend door een periode van burn-out geloodst.”

John
Project Manager

Meer informatie nodig?

Voornaam
Achternaam
Email
Telefoon