Ik sport eigenlijk al heel mijn leven dacht goed te weten wat ik wel en niet moest doen in de sportschool. Bij Fresh kwam ik er achter dat het toch best lastig is om zelf een goed persoonlijk programma te bedenken. Helemaal toen ik in shape moest komen voor de film Zomerhitte en na mijn eerst zwangerschap heb ik erg veel aan de adviezen gehad van Fresh. Nu gebruik ik nog steeds de tips die ik toen van mijn trainer kreeg ?

Er überhaupt over nadenken wat voor effect welke trainingsvorm heeft op het hormonale stelsel en daarmee je doel per training was nieuw voor mij. Volgens mij zijn er niet veel sportscholen meer in Amsterdam die op basis van voeding, hormonale disbalans en doelstelling echt een persoonlijk advies voor je maken (zit bij je abonnement in en je hoeft daar dus niets extra voor te betalen). Ik vind het ook erg fijn dat je gewoon in je kloffie kan komen sporten, het is lekker normaal en gezellig. Daar hou ik van.

Als acteur en vader van twee kinderen vind ik mijn gezondheid heel belangrijk en probeer dit zo goed mogelijk in mijn drukke schema te passen. Naast kiten en boksen probeer ik twee keer per week te trainen. Fresh heeft mij laten zien dat je veel resultaat kan hebben in 30-45 minuten zware krachttraining, ideaal voor mij. Met een van de personal trainers heb ik gekeken naar mijn voeding en heb de nodige aanpassingen daar in gemaakt, zodat ik de hele dag meer energie heb (en ook nog lekker kan eten). Het is een fijne sportschool, personeel altijd erg behulpzaam, netjes en ze denken echt met je mee op meerdere vlakken. Kortom, een plek waar ik graag naar toe ga.

Toen ik 10 jaar geleden verhuisde naar de pijp en ik druk bezig was met afvallen (gastric bypass gehad), waarbij ik erop gewezen werd dat ik het met alleen minder eten niet zou gaan redden, kreeg ik op dat moment een flyer in de brievenbus van Fresh fitness. Nog nooit van mijn leven was ik in een sportschool geweest (dacht dat alleen voor slanke mensen was of gespierde mensen en iedereen die soepel beweegt!) hoezo vooroordelen? Toch besloot ik een kijkje te gaan nemen, want eens zou het er toch van moeten komen. Ik werd meteen van harte welkom geheten door een aardige receptioniste die me meteen uitnodigde voor een rondleiding en een gesprekje. Ze stelde me erg op mijn gemak. Wat mij erg aansprak was dat het niet zo groot was en niet zo massaal. Na nog wat extra informatie, vertrok ik weer met een informatiemap om er nog over na te denken. Dat was maar van korte duur, want de volgende dag ging ik me meteen inschrijven en een abonnement genomen. Meteen werd een afspraak gemaakt voor een eerste intake (want je moet het voorzichtig opbouwen!) Markus (ja die nu de eigenaar is) nam een conditietest af en voorzag mij van een schema, rustig aan beginnen en ik werd goed in de gaten gehouden! Deed ik iets niet helemaal goed of ik had vragen kon ik altijd terecht bij de trainers. Na een tijdje ontdekte ik ook de groepslessen (weer een vooroordeel van mij omver geworpen,want ik kon daar best aan meedoen). De bodypump, fresh dance, body balance en de zumba werden mijn favorieten. Heerlijk om samen met anderen te sporten en vooral ook nog eens vee lol te hebben, natuurlijk werkte de instructeurs hier ook aan mee! Na het “Go” programma (een voeding en bewegingsprogramma) heb ik nu het personal trainen ontdekt. Dat doe ik nu samen met Pieter die streng maar rechtvaardig is. Het leuke aan personal training is dat je één op één contact hebt en net even dat stapje extra doet, wat je in je eentje niet zo snel zou doen. Een echte aanrader voor degene die net de extra motivatie nodig hebben om nog wat extra’s uit hun training te halen.

Wat mij zo aantrekt in sporten bij Fresh is niet alleen de ligging voor mij. Het is een kleinschalige sportschool en doordat ik er al langer sport ken ik de meeste trainers en zij kennen mij. Ook vind ik het fijn dat je goed begeleid wordt bij het lichamelijke ongemakken en dat iedereen me bijstaat met raad en daad. (ja ook aan de geestelijke mensen wordt gedacht!) Kortom Fresh is een sportschool met een persoonlijke touch en altijd een vriendelijk woord voor iedereen.

Groetjes Claudia Geijs

Ik ben in contact gekomen met Fresh Fitness nadat ik tijdens mijn sportloopbaan als honkballer te maken heb gehad met een zware rugblessure. Deze blessure was van dien aard dat ik uiteindelijk moest stoppen met topsport. Toen ik later merkte dat ook mijn werk als docent lichamelijk oefening ging lijden onder deze blessure heb ik contact gezocht met diverse artsen en neurologen. Al snel bleek dat er operatief weinig aan mijn klachten te doen viel. Na enig rondtoeren in de medische wereld kwam ik vervolgens in contact met Fresh. Zij waren bekend met dit soort blessures en boden mij aan om een zeer specifiek individueel hersteltraject voor mij samen te stellen. Als eerste verwezen zij me door naar een rug specialist waar ik mijn belastbaarheid weer op pijl moest krijgen. Toen dit doel na enige tijd was bereikt is er door een personal trainer van Fresh een uitgebreid vervolgtraject samengesteld. Hierin wordt fysiotherapie en hersteltraining gekoppeld in een zeer intensief individueel programma. Week voor week werd er bijgehouden wat de belastbaarheid was en welke vervolgstappen er gemaakt konden worden. Het resultaat mag er zijn! Na verloop van tijd begonnen mijn klachten geleidelijk aan steeds meer af te nemen. Nu ben ik inmiddels weer helemaal fit en volg ik nog steeds 3 keer in de week met veel plezier mijn persoonlijke programma bij Fresh. Topsport zit er voor mij niet meer in, maar ik loop, werk en train weer zonder pijn… Fresh en alle trainers bedankt!

Hallo,

Ik ben Joke Kross, en sport al ruim 7 jaar bij Fresh. Wat mij heel goed bevalt bij Fresh is de sfeer (wat ik persoonlijk heel belangrijk vind) en de goede begeleiding die je krijgt. Ik ben bij Fresh komen sporten, omdat ik na de bevalling van mijn dochter met extreem overwicht te maken kreeg. In eerste instantie durfde ik niet naar de sportschool, vanwege mijn gewicht. Ik ben zo blij dat ik toch de stap heb gezet. Ik werd toen begeleid door Markus, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Nu een aantal jaren later blijft het altijd moeilijk om op gewicht te blijven (jojo effect), je wordt ouder en je lichaam verandert natuurlijk ook. Momenteel heb ik te kampen met overgewicht, slaapproblemen, stress, etc, met andere woorden een vicieuze cirkel waar ik zelf niet meer uit kom. Om een lang verhaal kort te maken wil ik graag met jullie delen, dat ik eind juli (2013) ben begonnen met PHP (Personal Hormonal Profiling) bij Fresh. Voor aanvang van het gesprek was ik heel zenuwachtig, maar ook heel blij gestemd. Het gesprek heeft met Markus en Marciano plaats gevonden. Na goede uitleg over PHP word je op 12 punten gemeten en moet je een vragenlijst invullen. Hierdoor kan er meteen gezien worden waar je aan moet werken om weer volledig in balans te komen. Wel vraagt PHP natuurlijk je volledig inzet en discipline, maar dat heb ik er wel voor over. Eindelijk kan ik door PHP mijn hormonenhuishouding weer in balans krijgen; ‘yes’ bedankt Fresh. Mocht je mij tegen komen en je wilt weten hoe ik het als lid ervaar, schroom je niet om mij aan te spreken.

Groetjes, Joke

Ik sport al bij Fresh sinds de opening in 2004. Een gezellige en frisse sportschool met een zeer divers publiek en zeker geen “krachthonk”. Er worden veel verschillende groepslessen aangeboden en ook de begeleiding voor de individuele sporter is altijd aanwezig. Je wordt vanaf dag 1 goed begeleid en je progressie wordt regelmatig gemeten. Fresh probeert je altijd met een bepaald doel te laten trainen en voor mij werkt dat uitstekend. Er is tijdens het trainen altijd wel een instructeur die even tijd voor je heeft. Het saunagedeelte en de kleedkamers zijn altijd schoon en verzorgd. Fresh kenmerkt zich ook door de vele vaste gezichten, zowel achter de receptie als in de gym en dat vind ik een goed teken. Omdat ik meestal overdag wil sporten heb ik nu een dalurenabonnement. Overdag is het vaak iets rustiger maar zeker zo gezellig! De lounge is de perfecte plek om na het sporten nog de krant te lezen en wat te drinken. Fresh is voor mij al 9 jaar het beste alternatief in De Pijp!

Met vriendelijke groet,
Justin

I moved to Amsterdam from London two years ago and joined Fresh shortly thereafter. I have always been interested in fitness and exercise and am a qualified personal trainer and fitness instructor.

When I became pregnant I continued working out and spent a lot of time during my pregnancy at Fresh. During my first and second trimester I did extensive walking and biking on the cardio machines and went to Club Power classes regularly. The Fresh trainers helped me monitor my progress and offered suggestions for modifications and new exercises.

During my third trimester I came to the gym for a fast uphill walk almost every day. Fresh is a wonderfully relaxing environment, so working out was a part of my daily routine which I always looked forward to.

The night before I went into labour I was at Fresh for an 8 km uphill walk on the treadmill. I managed my delivery of my big baby boy the next day without painkillers or intervention and have also had a fantastic recovery. From three weeks after delivery I’ ve been back at Fresh regularly for low impact cardio and Club Power to get back to my pre-pregnancy wight and fitness.

My particular prenatal exercise plan was tailored to me en isn’ t necessarily suitable for everyone. However, there is a lot that can be done during pregnancy for your fitness en Fresh and their trainers are on hand to help figure out what’s right for you.

I’m very grateful to Fresh for creating such a warm enjoyable space to both relax en sweat in!

Fresh fitness is de ideale sportschool zoals je hem wenst. Niet te groot en voor elke leeftijd. Daar kan ik over meepraten, want als medesporter van 92 voel ik mij 3x per week heerlijk. Zo hoop ik er nog bij te horen en fit te blijven. Sinds mijn CVA (beroerte) van begin 2011 loop ik achter een rollator. Ook bij mij ontwikkelt zich helaas een hoge rug en moet ik dus functioneel trainen. Dat kan ik bij Imke (fysiotherapeut). Nu wil ik met dit stukje en door het aan mijn vrienden te vertellen mijzelf een nieuwe uitdaging van 3 maanden geven. De bewegingsactie die ik bij Fresh doe helpt mij enorm. Ik hoop weer discipline te hebben om het vol te houden, met de steun van mijn vrienden en Fresh, komt dat vast goed. Over 2 maanden hebben we weer een mijlpaal en feest, op naar de 93 jaar!

Vriendelijke groet,
Pieter

Zes jaar geleden ben ik door een motorongelijk in een rolstoel beland. Sindsdien sport ik bij Fresh om mijn conditie op pijl te houden. Ik woon om de hoek en vooral de relaxte sfeer spreekt mij erg aan. Ik heb bij Fresh al veel leuke mensen ontmoet, en de persoonlijke begeleiding is voor mij erg prettig. Om de doorbloeding in mijn benen te stimuleren ga ik samen met een personal trainer elke week een rondje lopen in het park. Vier keer per week ga ik zelf aan de slag in de sportschool en éé n keer met begeleiding. Voor mij de perfecte manier om regelmatig te sporten!

Met veel plezier ga ik naar Fresh. Ik sport al vele jaren, ook bij andere sportscholen, maar bij Fresh vind ik de sfeer het best. De trainers en receptie zijn erg vriendelijk en er heerst geen macho sfeer wat ik erg belangrijk vind. Het gaat er bij Fresh niet om wat je bent maar wie je bent. Omdat ik verschillende operaties heb ondergaan was ik beperkt in sommige oefeningen, ook daar is aandacht voor en hebben mij goede resultaten gebracht. Het is een kleien sportschool maar er is ruim aanbod van fitness apparatuur om alle spiergroepen goed te trainen. Kortom een sportschool om je thuis te voelen en daar hoop ik nog een tijd gebruik van te kunnen maken.

Sportieve groet,
René de Jonge

I was actively sporting but knew I needed to change the way I chose to train. I Was tested and after I was advised by Marciano (my boys and my favorite trainer :-)) to do the PHP test.. Thinking it would give me a personal and more specific indication of my personal condition. An appointment was made by Markus. Result were indeed as I suspected.. My eating habits and the way I was training were found to be not optimal. New schema and eating suggestions were given. What impressed me most was the deep knowledge passion and care that Markus had not it. As always, when the owner is being an excellent example for care friendliness and good service, the rest can only follow. Marciano’s professional coaching is so kind and friendly that it helps you want to work hard (and laugh all the way as well :-)) So, I’m definitely more aware of what is healthier for met to eat.. I will be training a bit ‘smarter’.. and I hope that ‘fresh’ will keep being a sport club for those that seek for high level and smart training and at the same time prefer a small ‘ boutique gym’ as we have here.