Beste club van Nederland 2018

Verhaal achter Fresh:

Markus Torenstra, vader van twee zoons en al twaalf jaar gepassioneerd fitness ondernemer in Amsterdam. Wat is zijn verhaal en waardoor onderscheiden zijn clubs zich in die van de vele andere?

Het begon allemaal toen ik mijn rug brak in 1999. Ik was toen als student aan de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) bezig met een snowboard seizoen in Frankrijk. Het jaar daarna gaf de revalidatietraining mij zo veel voldoening dat ik dacht, dit wil ik ook! Ik wil ook mensen helpen weer alles te kunnen. Zo begon ik mijn weg naar trainer, personal trainer, sportrevalidatie en voedingsexpert, liet ik mijn lesgeven voor wat het was en stapte ik de fitness wereld in. Ik beleefde hier zo veel plezier aan dat ik mijn eigen club wilde, niet alleen mijn eigen klanten helpen maar ook een plek neer zetten waar we veel meer mensen kunnen helpen. Nu 12 jaar verder staat er een geweldig bedrijf dat elke dag vele klanten gelukkig maakt. Ieder met zijn eigen verhaal en zijn eigen hulpvraag. Ik heb altijd drie kenmerken in mijn hoofd gehad die al die jaren nog niet veranderd zijn. De club moet schoon zijn, het personeel uitstekend geschoold en er moet met plezier kunnen worden gesport. Deze drie elementen zorgen er voor dat ik elke dag met plezier naar werk ga, dat het personeel zich kan ontwikkelen en hun plezier overdraagt op alle klanten. De intrinsieke motivatie van de trainers om klanten te willen helpen is net zo belangrijk, dit geeft voldoening en resultaat voor iedereen! Nu 16 jaar later kan ik nog steeds alles doen op sportgebied, ik probeer een voorbeeld te zijn voor mijn team en mijn klanten en ik hoop je te stimuleren om ook bij Fresh te komen sporten, je lichaam verdient het!

Hier mijn verhaal, ik hoop dat ik je kan stimuleren om ook echt te gaan trainen, jij kan het ook!

Door een hele drukke periode in mijn leven was ik mijn passie voor mijn vak en mijn lijf even kwijt. Gelukkig heb ik mezelf vorig jaar weer ‘terug’ gevonden. Hier zijn toen zo veel positieve reacties op geweest dat ik mijn verhaal graag nog een keer deel, hopelijk zie je het als een motivatie om er ook voor te gaan, het kan namelijk echt! Het mooie is dat we bij Fresh je hier heel goed mee kunnen helpen, de keuze is aan jou! “Vier jaar geleden stond ik in de bloei van mijn leven, ik was 35 jaar en bezig met het zoeken naar een derde vestiging voor Fresh Fitness. Na Fresh Amsterdam en Zaandam wilde ik doorgroeien naar drie á vijf clubs. Ik was vol aan het knallen, zelf aan het trainen, personal training geven en met mijn passie bezig zijn; klanten helpen gezond te worden en te blijven”.

Helaas is het anders gelopen…
In 2012-2013 heb ik de vestiging in Zaandam moeten verkopen door de opkomende budgetclubs, mijn partner uitgekocht en een tweede zoon gekregen. Dit zorgde voor heel veel stress en ik was eigenlijk weinig bezig met mijn gezondheid en passie. 
Toen het in mei 2014 allemaal voorbij was en ik weer een beetje boven water kwam, schrok ik ervan hoe ik eruit was gaan zien. Ik was mezelf niet meer. Ik gaf weinig personal training en vond mijzelf niet meer echt een voorbeeld van waar ik altijd voor stond. Ik was moe en eigenlijk “op”…. en ik herkende opeens mijzelf in mijn eigen klanten; vaak hard werkende managers van rond de 40 jaar. Als eigenaar en als personal trainer weet ik heel goed wat ik moet doen en wat ik moet laten om weer het lijf te krijgen wat ik wilde hebben. Ik zag er tegenop om zelf die kar te moeten trekken en zelf mijn schema’s en voeding te moeten bedenken. Daarom koos ik voor personal training. Gewoon even mijzelf overgeven aan een andere expert.

Eerst had ik het heel moeilijk en moest ik dingen los laten die ik zelf gewend was te doen. Maar mijn personal trainer pushte mij toch elke keer weer om toch alles te geven. Erg goed om te merken dat wat ik altijd zelf tegen mijn klanten zeg, “if you do what you always did, you will get what you always got”, ook voor mij zo was… Ik kreeg steeds meer plezier in het weer oppakken van het trainen, het bezig zijn met de juiste voeding voor mij. Elke maand weer een nieuwe prikkel geven aan mijn lichaam en oefeningen die ik nog nooit gedaan had, superleuk! De afgelopen maanden zijn niet vlekkeloos verlopen, ik heb mijn mindere weken gehad en ik heb zelfs een aantal weken niet kunnen trainen i.v.m. een gekneusde rib. Toch ben ik heel blij met het behaalde resultaat. Door deze zes maanden heb ik weer de weg terug gevonden naar mijn passie. Ook geef ik veel meer personal training dan eerst. Eigenaar zijn is superleuk maar op de werkvloer staan blijft het leukste!

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn foto’s wilde delen, als personal trainer en als sportschooleigenaar vond ik dit lastig. Uiteindelijk deel ik het heel graag. Juist omdat ik wil laten zien dat het kan, ook als je bijna 40 bent, veel werkt, kinderen hebt en weinig slaapt. Het kan! Je moet het alleen echt doen.

Lengte: 185 cm
Gewicht: 83,5 kg | 86 kg
Schouders: 120 cm | 129 cm
Borst: 107 cm | 113,5 cm
Taille: 88 cm | 85,5 cm
Heupen: 97 cm | 95,5 cm


Bedankt!

– Markus

Wil je dit ook? stuur een mail naar

Begeleiding bij Fresh Personal training

info@fresh-fitness.nl